RECOMANACIONS LITERÀRIES

S’acosta Nadal i des de l’Acadèmia Galatea volem fer-vos unes recomanacions literàries per si esteu pensant en quins llibres regalar o bé en quins llibres voleu que us regalin.

Hem demanat a cadascun dels autors que han fet i que faran una masterclass a l’Acadèmia Galatea que ens recomanin un llibre. 

 

Ells i elles són: Jordi Casanovas, Ivette Nadal, Clara Roquet, Toni Gomila, Joan Yago, Josep Pedrals, Carlota Gurt i Laura Gost.

Les recomanacions literàries que ens han fet són molt variades. Compartim la llista perquè l’exploreu i us hi endinseu:

Jordi Casanovas, dramaturg, director i productor teatral, ens recomana el còmic de l’any que més li ha agradat: Primavera para Madrid, de Magius. (Autsaider Comics).

Ivette Nadal, poeta i cantautora, ens recomana Humà, més humà: Una antropologia de la ferida infinita, de Josep Maria Esquirol (Quaderns Crema).

Clara Roquet, guionista i directora cinematogràfica, ens recomana el llibre que acaba de llegir Atrapa la llebre, de Lana Bastašić (Edicions del Periscopi).

Toni Gomila, actor, productor i dramaturg, es declara fan absolut de Robertson Davies, i ens en recomana A merced de la tempestad (Libros del Asteroide). 

Joan Yago, dramaturg, ens recomana Matadero cinco o la cruzada de los niños, de Kurt Vonnegut en la seva adaptació a còmic feta per Albert Monteys i Ryan North (Astiberri Ediciones). 

Josep Pedrals, poeta i rapsoda, ens recomana Fourmillante, una novel·la coral en vers de Miquel Àngel Llauger (Edicions 62).

Carlota Gurt, traductora i escriptora, ens recomana Proleterka, de Fleur Jaeggy (Editorial LesHores).

Laura Gost, escriptora i guionista, ens recomana un dels seus llibres preferits: Jane Eyre, de Charlotte Brontë (Edicions 62 / Columna). I, a més, afegeix que l’adaptació cinematogràfica de Cary Joji Fukunaga és magnífica. 

Entre totes les recomanacions literàries tenim una bona llista de llibres que van des de novel·la, a poesia passant per teatre, còmics i filosofia. Esperem que aquests títols us hagin inspirat. 

A més a més, nosaltres us recomanem els llibres, pel·lícules, articles  i cançons dels nostres escriptors, que de ben segur que també us atraparan. 

I us recordem que podeu regalar una masterclass a qui cregueu que li pot interessar assistir (en directe per Zoom o en diferit durant una setmana) a una xerrada d’un dels nostres escriptors parlant-nos dels seus mètodes, eines i experiències. Aquí podeu consultar les dates i els horaris de les masterclasses.

 

Des de l’Acadèmia Galatea us desitgem bon Nadal i que el 2022 sigui un any ple de lletres.

Comparteix aquest artícle!

Notícies recents

Artícles relacionats